Jó, to byly v BlekFílds ročníky, zralé jako víno.
Mejdan ve stylu Jamese Bonda, já coby padouch, kolega (mimo záběr) coby James. Pilo se Martini Dry Coctaily z vodky a suchého vermutu s olivou, jak pravil Mistr: „Suché martini. V hluboké sklence na šampaňské…Tři díly ginu, jedna vodky, půl dílu Kina Lillet. Velmi dobře to protřepte a podávejte s dlouhým tenkým proužkem citronové kůry.“ Kouřila se Kuba. Vždycky mně šmakovaly. Silný, tlustý, voňavý…
Bond Girls byly krásné, žetony v kufříku srovnané, pistole v podpaží. Kdo nezažil, neuvěří.
Jó, to byly v BlekFílds ročníky, zralé jako víno. 2013. Kdeže ty dívky jsou?
Uhádnete, kdo byl James Bond?
Správná technika kouření doutníku:
Oříznete gillotinkou špičku, cca 3 mm. Používám plynový turbozapalovač – konec pomalu, pozvolna nahříváte a doutníkem pomalu otáčíte. Jemně potáhnete, kouř se nešlukuje, ale zůstává v ústech. Popel se neoklepává, udržuje správnou teplotu, vzduch vtahujete pomalu a rovnoměrně. Vychutnáváte si požitek chutí a vůní.
Zeptal jsem se: „Jak ti chutnal, Libore?“ „…“ zamumlal švára.