Vyberte stránku

Další rok dělený prázdninami je za náma. Začala škola, začínaj’ nový projekty. Opouštím v duchu BlekFílds, není už o čem a o kom mluvit, život valí dál a po svým.

Dostal jsem se k zajímavejm projektům a vůbec to není o navrhování interiérů a designu. To je výhoda tvůrčí činnosti, že nestojíte a nečučíte na jednom místě, ale pokud chcete, pořád se něco kolem vás děje.

Řekl jsem si, že zde budu psát mimo jiný o zajímavejch knížkách. Čím dál víc přemejšlím, proč si sami děláme život složitej, proč mne furt chce někdo vychovávat. Nemám rád knížky, jak bejt úspěšnej, bohatej, slavnej nejlépe ve dvanácti krocích a dnech a už vůbec ne z Ameriky. Ale udělal jsem vyjimku a přečet’ jsem knížku od Jasona Frieda & Davida Hanssona a jmenuje se „Restart: Průvodce podnikatelským minimalismem“.

Sqěle jsem se u toho byvil, protože mám úplně stejný zkušenosti z podnikání – všechny ty plány a finanční předpoklady a TimeManagement jdou v reálu do hajzlu, protože prostě život je pes a dělá si úplně něco jinýho, než si naplánujem’.

A protože zase rozjíždím vlastní projekty, tak se chovám stejně, jako to popisují autoři:

  • Neshánět žádný finance a půjčky, raději méně a na koleně . Nejde jenom o dluhy, ale o ztracenej čas, kterej se dá využít lepším způsobem.
  • Minimum lidí kolem, protože je musíte živit a připravovat jim práci a je s nima otrava.
  • Žádný bezbřehý porady a jednání. Limit 20 minut.
  • Jasná odpovědnost, tedy vím co a proč dělám.
  • Žádný pravidla, žádný plánování. Ztráta času. Ne nadarmo Woody Allen řekl „Pokud chcete Boha rozesmát, řekněte mu o svých plánech.“

Je tam toho spousta dalšího. Škoda, že jsem tu knížku neznal v začátcích, teď jen mohu konstatovat: Taková je skutečnost.

Tak si ji užijte.