Vyberte stránku

Vždycky jsem si myslel, že ty různý vorgány a komise jsou vod toho, aby byly (pokud možno) spravedlivý. Spravedlnost souvisí s nezávislostí. Třeba senáty, kárný komise, vyšetřovací komise, revizní komise, kontrolní komise. Etická komise. Když si člověk přečte jejich statusy (často bejvaj maskovaný jako „jednací řád“) dal by ruku do vohně, že to tak je.

Selskej rozum říká: „Provinil ses, patřičná komise to vyšetří a udělá vobjektivní vobrázek. Jsou tam chytrý, čestní lidé, ničeho se nemusíš bát. Poznaj` pravdu vo nepravdy na sto honů.“ 
Jen jestli selskej rozum nekecá?

Tak teda furt dokola čtu slova předsedy jedný takový komise z BlekFílds a neleze mi to do lebky. „…je vnitřním orgánem BlekFílds, konkrétně poradním orgánem Bohyně… Takže hájí nejvyšší zájmy Bohyně za přitákáváni Nejvyššího? Úžasně dokonale dotažená hra na „demokracii“?
Selskej rozum to sice nebere, ale což, nemusí vždy vyhrát.

Inu koho chleba jíš…

Takže suma sumárum: Pokud si myslíte, že Etická komis má hájit etický práva, tak je to pravda. Ale bacha, vypadá to, že je hájí jen někomu.

Tlustej Jake zavzpomínal: „To víš, všichni jsme si rovni, ale bacha, někteří jsou si rovnější.“ Jo to za totáče říkával i táta.