Vyberte stránku

Půl roku v hájzlu a BlekFílds furt nemaj’ rozpočet. Nevím, jestli je to známo, ale Velká Družina to Bohyni podruhý vrátila.

Teda vždycky jsem měl pocit, že rozpočet se dělá dopředu, ale vo ekonomice vím houby, takže raději držím hubu. Možná je to inovace – dělat rozpočet koncem roku, rovnou se tam šupnou reálný čísla a spláchne se to z uzávěrkou. Má to jednu výhodu, ušetříte lidi a čísla plánovaný čísla seděj se skutečnejma.

Votázkou je proč byl tak blbě, že ho neschválili? Vono když jde vo tahanice vo měšec, je to vždycky složitý. Lidsky. Teda já nemůžu nikomu radit, jsem ekonomickej blb, vždycky jsem měl jen dva sloupce „mám“ a „potřebuju“, ostatně v BlekFíld jsou na to jiný kapacity. Jenom vím, že se v tabulkách lecos ztratí. Některý buňky vypadaj’ jako černý díry ve vesmíru – furt žerou víc a víc vokolní hmoty. Škoda, že není zvykem návrh rozpočtu uveřejnit v dokumentech, protože člověk by se mohl divit ješte vo něco víc.

Votázkou je, proč najednou Družina najednou remcá. Něco se nepovedlo? Ech, spikleneckech teorií a různejch fejků by se dalo vymyslet spousta.

Červen, hlasování první, zápis:

Důležitý je co je psáno… Sice to nikdo moc nečte, ale já jo a když si přečtete poslední zápis jednání Velký družiny, úplně se zděsíte:

„XY uvedl, že v minulých dnech se řadě senátorů dostalo různlch rad a doporučenl vztahujicích se k hlasováni o rozpočtu a vyjádřil obavy, že toto způsobuje určitý psychický tlak na senátory a proto požádal o tajné hlasování souladu s příslušným ustanovenim… Možnost tajného hlasováni podpořil také YX a upozornil na nepřípustný nátlak, především na zástupce studentů.“

Taky mi příjde srandovní, když Družina konstatuje, že v předloženejch papírej je třeba „zejména upravit gramatické chyby“. TVL, Nejvyšší z Nejvyšších neuměj česky a nemaj ani někoho, kdo by za ně uměl?  Součást novejch trendů BlekFíldský kultůry?

Červenec, hlasování druhý, zápis (zatím) není, tam-tamy:

Podruhé neschváleno. Průser. Že by zase gramatický chyby?

Jo říká se, že třikrát a dost, teda říká se, že pokud ho Družina neschválí potřetí, bude Bohyně obětována na Slavnosti Běžců.

God Save the King.