Vyberte stránku

 Zkouška za tři

Tak jak jsem hledal další možnosti vlastního přežití, narazil jsem na článek, vo kterým se v BlekFílds nemluví. Není divu, Vůdci se tváří, že jsou ve vědě na špici, že furt rosteme novými úspěchy a vono prd. Z Bé do Cé. Teda dialekticky řečeno rosteme záporným směrem. Možná by se někdo na to mohl zeptat nahlas, ale já končím, takže to bude na někom jiným.

Když byla volba Bohyně, pokud si dobře pamatuju, padala slova jako světový, otevřený, excelentní, věda, inovace, projekty, příležitosti, a takový nějaký slogany. Nevím, jestli na to někdo skočil, ale znělo to povzbudivě.

Tři roky budou fuč a v hodnocení státních univerzit jsou BlekFílds jen dobří. To je za tři, pokud si to dobře pamatuju, ale vrchnost z Ministerstva vzdělanosti tomu přiřadila písmenka, takže za Cé. Pokud mi nevěříte, najdete to tady. Největší rival, Pražská Hnojárna to má za velmi dobře, Bé.

Zajímavá je zpráva, která je stažení na konci článku.  V kategorii Hnojáren jsou jen tři školy, a to (mimochodem) Veterina tam už nepatří, změníla dres a vstoupila do první ligy pod vlajkou Masárny. Takže vlastně vo nic nejde, BlekFílds jsou druzí ze dvou a todle místo uhájí ze všech sil. Bejt na bedně je fajn. Na poloprázdný bedně.

Kolik ten sešup do třetí ligy ročně stojí? 10 mega?

Zajímavý je číst proč. Teda moc tomu nerozumím, je to blábol pro vopravdový machry, ale přece jen:

Oborové hodnocení BlekFílds

Část oborů oborové skupiny přírodní vědy je mezinárodně srovnatelná, část je pod mezinárodní úrovní. Obory mezinárodně srovnatelné (pořadí dle počtu publikací) jsou především vědy o zemi. Obory pod mezinárodní úrovní jsou reprezentovány biologií a chemií. Biologie má největší podíl na počtu publikací; nejvíce však produkuje v Q4, tj. v nejslabších časopisech, jinak je pod mezinárodní i národní úrovní. Vědy o zemi jsou na lepší úrovni v rámci kvartilového dělení srovnatelné se světem, nicméně i zde je velmi málo publikací v D1. Chemické vědy jsou pod mezinárodní i národní úrovní s nulovým příspěvkem v D1.

Ve srovnání s prvním rokem hodnocení vykazuje Modul 2 určitý pokles publikačního výkonu ve většině oborů z oborové skupiny Agricultural and Veterinary Sciences. Významné je zastoupení publikací v oboru 1.6. Biological Sciences (viz výše), které pravděpodobně souvisejí se zemědělskou problematikou.

Za technické obory nelze MENDELU hodnotit. Pokud přece jen, pak spíše jako „průměrný“. MENDELU má jen velmi málo článků indexovaných v technických vědách a spíše horších.

V sociálně vědních oborech není MENDELU dosud významně zastoupena. Kromě oborů 5.2 a 5.7., je publikační výkon silně zaměřen na Q4, kde by MENDELU v budoucnu, při zachování stávajícího trendu, získala nejnižší úroveň hodnocení.

Agregace

Převážná většina rozvíjených oborů je dle hodnocení v Modulu 2 dobrých. Pozornost je třeba věnovat i Modulu 1, tj. vybraným výsledkům, kde dosažené výsledky napříč obory jsou ve srovnání s ostatními vysokými školami spíše podprůměrné. MENDELU je celkově hodnocena jako dobrá vysoká škola.

„Klesáme? Nebo se mi to zdá. Vyhoďte pytle s pískem, stateční vzduchoplavci“ křičel Tlusťoch Jake a votíral si pot z čela.