Vyberte stránku

Sedím na náměstí v Gentu, čumím na zdejší hrad, popíjím belgický pivko a z nudy pročítám zprávy na iDnesu. Podzimní sluníčko dělá příjemnou kulisu. V Brnisku je prej hnusně.

Narazil jsem na rozhovor s Bohyní z BlekFílds a koukám, že nebude rektorkou, ale valí si to rovnou na Olymp všech Olympů. No možná nechce mít ostudu, že by podruhý v BlekFílds nezvítězila. Sliby, který měla v předvolební kampani jsou v hajzlu. To by jí moh’ někdo připomínat, ale do mrtvol pod stolem se nekope. Potěmkinova vesnice ve stylu “žijemé lépe, žijeme radostněji” asi moc nedopadla.

Bavím se diskuzí pod článkem. Nějaká dáma napsala: „JSEM SI JISTÁ, ŽE SI CELÁ UNIVERZITA KONEČNĚ ODDYCHNE, KDYŽ JEJÍ REKTORKA ODEJDE A UŽ SE NEVRÁTÍ. Ostatně kolegové ji budou vychvalovat třeba až do nebe, aby se jí zbavili, i když se mimo pracovní dobu hromadně modlí za její odchod. Univerzita snad začne opět dýchat, i když napravit všechny ty zoufalé šrámy potrvá léta a některé jsou již neléčitelné. Už aby ty prezidentské volby konečně proběhly.”

Důchodová reforma taky nějak vyšuměla, alespoň u mýho důchodu bude vše při starým. A volby prezidenta? Já osobně počkám na opravdovou osobnost, pokud nějaká bude.

Jo, je tu hezky. Hezký baráky, příjemní lidi, počasí vyšlo, asi bych tu dokázal žít. Takže posílám pozdravy. Tlustej Jake zůstal doma, prej teď dělá do designu, ale o tom příště.