Vyberte stránku

Jak už jsem tu psal, švára Libor mi pije krev. Dostal jsem vod něj líbesbríf, ve kterým mne poučuje a mentoruje. Sekýruje mne jako malýho fakana, používá slova jako „upozorňuju tě“ a podobný ptákoviny, cílem je v podstatě sdělení “drž hubu a neštvi”. Strašně nesnáším ty lidi kolem padesátky, co tě buzerujou a myslí si, že sežrali moudrost světa a tváří se jako ti hodní strejčci, kterejm jde vo tvoje dobro. Tak nějak začíná pedofilie, protože jen malý děcka na to skočí. Tak nějak si člověk honí (ego).

Jsem bezmála vo deset let starší než Liborek, rodiče mne vedli k úcte ke starším. Vo tom, že bych měl bejt uctivej k mladším nepadlo ani slovo. Strašně nesnáším, když borec, co možná ani nebyl na vojně a kterej má pocit, že rozumí úplně všemu mne začne poučovat a moralizovat. Rád se nechám poučit, když je to vod někoho fakt chytrýho, moudrýho a není to úplnej šit. Nebo když mám pocit, že jsem něco podělal a ten druhej se mi to snaží vysvětlit.

Vážím si lidí, se kterejma se pohádám a pak si dáme pivko nebo kafe a respektujem se navzájem. V takovým případě je mi věk, pohlaví, vyznání i orientace úplně jedno, je to báječnej pocit se vyštengrovat navzájem a pak jít cestou voboustrannýho uznání. To se mi líbí na učení druhejch, pohádat se nad problémem a vyřešit ho k oboustranný spokojenosti.

Jenže švára Libor je z jinýho těsta. Trochu úcty projevit neumí. Musí mít svoji pravdu, jiná ho nezajímá, „Sorry, vole…“ říct neumí. Buzeruje, protože si myslí, že je tak chytrej, že rozumí všemu jako jistej Brouk Pytlík, že von má má patent na pravdu, že ta jeho je jediná, jedinečná a správná. Kdyby četl třeba De Bona, věděl by, že pravda je vošidná věc. Kdyby studoval dějiny, věděl by, že pravdu měli i superdiktátoři a superliberálové a všechny spláchl čas do hajzlu.

Pomatujete si na tu říkanku: „Byl jednou jeden domeček, v tom domečku stoleček… Kde jsou ti páni? Na hřbitově zakopáni.“ ???

Tlusťoch Jake říká, abych Liborka poslal… pro pivko. „…A dělej kámo, ať nespadne pěna!!!“ Má recht.