Vyberte stránku

To jsem zvědav, kdy se v BlekFílds na dizajnu objeví nový ksichty. Minimálně pět lidí z akademickýho světa je odejdeno. Bude potřeba nahradit jejich výuku (nebavme se o kvalitě) v počtu přes 40 předmětů. Jsou tam věci, který nikdo jinej nedělal, třeba ateliéry, a který je docela náročný učit. Nicméně Tlusťoch Jake říkal, že to dá. Uvidíme.

Zapeklitý na tom je, že důvod pro odejdení lidi je “nadbytečnost” a organizační změna. Nadbytečnost znamená, že neměli co dělat, páč jiní makali za ně. Je to diskutabilní, ale budiž. Takže nový lidi, který by je nahradili, nemůžou přijít, protože nadbyteční by se ukázali potřebnými. Navíc, aby s někdo stal akademickým pracovníkem, musí projít veřejným výběrovým řízením. Veřejným, takže to musí bejt  na nástěnce.

Pokud to rozdělej mezi stávající, budou učit jak otroci. Pokud příjmou nový, popřou nadbytečnost. pokud to daj na dohody, nebudou to akademičtí pracovníci a půjde do háje garance (tedy něco jako “kvalita”) a akreditace.

Jo, taky je dobrej fór, že nepotřebnejm dali v BlekFílds výpověď a pak jim nabídli práci na dohodu. Tomu říkám opravdu zapeklitej Russelův paradox (pokud ho neznáte, tak ten originální je o holiči a holení všech chlapů, co neholí sebe…).

Jo, odborová organizace ÁZet09 vstala z mrtvejch. Ale o tom a o pštrosech zase někdy jindy.